(Przenieś do…)
Strona główna
Ciasta
Zupy
Kluski ziemniaczane
Zapiekanki makaronowe i ziemniaczane
Kuchnia włoska
Przekąski
Potrawy mięsne i rybne
Przystawki
Zapiekanki, placuszki, tosty i naleśniki
Sosy
Sałatki i surówki
Przetwory
Domowe słodycze
Alkohole domowe i drinki
Napoje bezalkoholowe
Dania fit
Koktajle
Desery
▼
WERMUT Z WODĄ GAZOWANĄ I CYTRYNĄ
Składniki:
1 dkg cytryny (plasterek)
50 ml wermutu
50 ml wody gazowanej
2 dkg lodu konsumpcyjnego
Sposób przygotowania:
Do wysokiego kieliszka wlać porcję wina, włożyć plasterek cytryny ze skórką (cytryna musi być wyszorowana i sparzona), lód i uzupełnić zimną, dobrze gazowaną wodą.
Podawać ze słomką.
Porcja 120 ml
Kaloryczność 1 porcji 43 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz