sobota, 29 kwietnia 2017

KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ Z CIECIERZYCĄ





Składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 1 torebka (100 g) kaszy jaglanej
  • 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1/2 cebuli
  • 4 duże pieczarki
  • pieprz ziołowy
  • sól

Sposób przygotowania:
  1. Ciecierzycę  przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  2. Po ugotowaniu  ciecierzycę rozgnieść za pomocą widelca.
  3. Kaszę jaglaną ugotować.     
  4. Cebulkę zeszklić na oleju.
  5. Obrać pieczarki i podsważyć. 
  6. Pieczarki, cebulkę i płatki owsiane zmiksować w blenderze.
  7. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać soli i pieprzu ziołowego.
  8. Uformować kotleciki, które następnie należy podsmażyć z dwóch stron na małej ilości oleju.
     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz