czwartek, 20 października 2016

ŁOM - BLOK KAKAOWY Z HERBATNIKAMI



Składniki:
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki kakao
  • 3 szklanki mleka w proszku nie granulowanego 
  • 4 paczki herbatników
  • 1 paczka rodzynek

Sposób wykonania:
  1. Do garnka wlać wodę, cukier, kakao i włożyć masło. Składniki rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając.
  2. Do zawiesiny dodać mleko w proszku i wymieszać.
  3. Dodać pokruszone herbatniki i rodzynki. Wymieszać.
  4. Krótko zagotować i zdjąć z ognia.
  5. Wylać do formy wyłożonej folią, ostudzić.
  6. Włożyć do lodówki na 1 godzinę celem schłodzenia.
Użyć niedużej blaszki prostokątnej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz