Składniki:
- 4 opakowania herbatników
- 3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- kostka masła (200 dag)
- szklanka mąki
- 3 jajka
- duże opakowanie cukru waniliowego
- cukier puder
Sposób wykonania:
1.Przygotowanie - dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i na niej układamy połowę herbatników.
2. Cześć mleka miksujemy z mąką i jajami.
3.Resztę mleka zagotowujemy z masłem. Wsypujemy cukry, wlewamy zmiksowaną masę i mieszamy aż zgęstnieje.
4.Gorącą masę wylewamy na herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą ciastek.
5.Napoleonkę posypujemy cukrem pudrem.
Następnie tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki aż masa stężeje i następnie kroimy na porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz