Przepisy kulinarne babci Antoniny
sobota, 29 października 2016
SOS POMIDOROWY DO PIZZY
Składniki:
190 g koncentratu pomidorowego
1 i1/2 szklanki wody
1/3 szklanki oleju
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki cukru
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 łyżki suszonego rozmarynu
1/2 łyżki suszonej bazylii
1/2 łyżki suszonego oregano
Sposób wykonania:
Koncentrat pomidorowy dobrze wymieszać z wodą i olejem. Dodać wyciśnięty czosnek, sól i pieprz, rozmaryn, bazylie i oregano. Dobrze wymieszać.
Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz