piątek, 28 października 2016

RYBA PO GRECKU



Składniki:
  • 1 kg filetów ryby mrożonej
  • 4 średnie marchewki
  • 2 średnie pietruszki
  • mały seler
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Warzywa ugotuj. Zetrzyj na tarce o grubych otworach.
  2. Filety podziel na porcje, oprósz mąką z obu stron. Usmaż na oleju. Ułóż na talerzu.
  3. Do oleju pozostałego po smażeniu ryb włóż warzywa starte na tarce. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Smaż przez kilka minut ciągle mieszając.
  4. Przesmażone warzywa wyłóż na upieczone porcje ryby.
  5. Potrawę podawaj na ciepło lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz