
Składniki na ciasto:
- 2 jajka
- 10 dag margaryny
- 1/2 kg mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 15 czubatych łyżek cukru
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki płaskie miodu sztucznego
- 1,5 paczki margaryny
- 3/4 szklanki mleka
- 4 dag kakao
- 1,5 kieliszka wódki
- 11,5 dużych czubatych łyżek cukru
Sposób wykonania:
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem oraz roztopioną margaryną i rozpuszczony w mleku miód.
Piec 30 min w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Ostudzić. Pokroić na kawałeczki. Moczyć w ciepłej polewie, a następnie obtoczyć delikatnie w pokruszonych herbatnikach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz