środa, 25 stycznia 2017

3 BIT



Składniki:
  • 6 paczek herbatników
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 szklanki mleka
  • 1 paczka margaryny
  • 400 ml śmietany kremówki 18%
  • 2 bite śmietany Śnieżki
  • czekolada gorzka

Sposób przygotowania:

Zaczynając od spodu:
  1. Dno formy wyłożyć warstwą herbatników.
  2. Posmarować masą krówkową.
  3. Masę krówkową przykryć warstwą herbatników.
  4. Na herbatnikach rozprowadzić masę budyniową. Aby ją przygotować  należy  ugotować budyń z dwóch szklanek mleka, jak ostygnie utrzeć z margaryną. 
  5. Masę budyniową przykryć warstwą herbatników .
  6. Na herbatniki wyłożyć masę śmietankową przygotowaną ze śnieżki zmiksowanej w śmietanie.
  7. Posypać startą czekoladą. 
  8. Forma o wymiarach 19,5 cm x 35 cm. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz