czwartek, 20 października 2016

BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ Z FOREMEK



Składniki:
  • 500 g mąki (3 szklanki)
  • 200 g cukru (7/8 szklanki)
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1 margaryna
  • 7/8 szklanki mleka
  • 5 łyżek kakao
  • polewa z białej czekolady
  • posypka kolorowa

Sposób wykonania:
  1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. 
  2. Do masy dodawać po 1 jajku i miksować. 
  3. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, miksować stopniowo dolewając mleka do uzyskania gładkiej masy.
  4. Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości. 
  5. Po upieczeniu babeczki polać polewą czekoladową i posypać posypką.
Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz