poniedziałek, 30 kwietnia 2018

"KOTLETY" Z CUKINII

Składniki:
  • 1 cukinia
  • 1 jajko
  • szczypta soli do smaku
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy


Sposób przygotowania: 
  1. Cukinię umyć i osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm.
  2. Jajko roztrzepać na talerzu i lekko osolić.
  3. Bułkę tartą wsypać na drugi talerz.
  4. Plaster cukinii umoczyć w jaju z obu stron i obtoczyć w bułce tartej.
  5. Smażyć na oleju rozgrzanym na patelni z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
  6. Czy "kotlet" z cukinii jest miękki sprawdzamy poprzez wbicie widelca do plastra podpieczonego z obu stron. Jeśli jest upieczony to widelec wchodzi lekko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz