sobota, 2 września 2017

FASZEROWANA PAPRYKA Z SEREM FETA


Składniki:
  • 2 czerwone papryki
  • 10 dag mięsa mielonego wołowego
  • 10 dag pieczarek
  • 1 pomidor
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • pół opakowania sera feta
  • pieprz


Sposób wykonania:
  1. Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki z papryki.
  2. Usmażyć mięso mielone na patelni.
  3. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
  4. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora. Smażyć do miękkości. Dodać pieprz do smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym.
  5. Przerzucić wszystko do miski, dodać ser feta pokrojony na małe kawałki oraz czerwoną fasolę. Składniki wymieszać.
  6. Paprykę należy  faszerować wcześniej przygotowanym nadzieniem
  7. Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda)

1 komentarz:

  1. Ciekawy farsz. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń