Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 10 dag mięsa mielonego wołowego
- 10 dag pieczarek
- 1 pomidor
- 1 puszka czerwonej fasoli
- pół opakowania sera feta
- pieprz
Sposób wykonania:
- Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki z papryki.
- Usmażyć mięso mielone na patelni.
- Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
- Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora. Smażyć do miękkości. Dodać pieprz do smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym.
- Przerzucić wszystko do miski, dodać ser feta pokrojony na małe kawałki oraz czerwoną fasolę. Składniki wymieszać.
- Paprykę należy faszerować wcześniej przygotowanym nadzieniem
- Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda)
Ciekawy farsz. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)
OdpowiedzUsuń