sobota, 20 maja 2017

FASZEROWANA PAPRYKA

Składniki:
  • 2 czerwone papryki
  • 15 dag mięsa mielonego
  • 3 pieczarki
  • 2 pomidory
  •  mozzarella
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz ziołowy


Sposób wykonania:
  1. Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki z papryki.
  2. Usmażyć mięso mielone na patelni.
  3. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
  4. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora. Smażyć do miękkości. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym.
  5. Paprykę należy  faszerować warstwowo (nadzienie mięsne, ser żółty, kawałki mozzarelli)
  6. Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz