- 2 czerwone papryki
- 15 dag mięsa mielonego
- 3 pieczarki
- 2 pomidory
- mozzarella
- 10 dag żółtego sera
- sól
- pieprz ziołowy
Sposób wykonania:
- Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki z papryki.
- Usmażyć mięso mielone na patelni.
- Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
- Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora. Smażyć do miękkości. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym.
- Paprykę należy faszerować warstwowo (nadzienie mięsne, ser żółty, kawałki mozzarelli)
- Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz