- 1 cukinia
- 15 dag mięsa mielonego
- 3 pieczarki
- 1 pomidor
- mozzarella
- 10 dag żółtego sera
- 4 łyżki śmietany
- sól
- rozmaryn
- papryka ostra
- pieprz ziołowy
- koperek
Sposób wykonania:
- Przekroić cukinię na pół, następnie wydrążyć łyżeczką miękki miąższ, zostawiając 1 cm od skórki. Miąższ posiekać.
- Usmażyć mięso mielone na patelni.
- Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
- Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz posiekany miąższ z cukinii. Następnie przełożyć do patelni z mięsem mielonym.
- Dodać 4 łyżki śmietany i przyprawy do smaku.
- Następnie dodać starty ser i mieszać aż do roztopienia. Część sera zostawić do zapieczenia w piekarniku.
- Do połówek cukinii dodać pokrojoną mozzarellę i przygotowane nadzienie. Posypać startym serem.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz