
Składniki:
- bakłażan
- 1 pomidor
- 0,5 opakowania sera feta
- 1 mała cebula
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 20 dag mięsa mielonego wołowego
- sól
- pieprz ziołowy
- tymianek
- 10 dag sera żółtego wędzonego
Sposób wykonania:
- Przekroić bakłażana na pół, następnie wydrążyć łyżeczką miękki miąższ, zostawiając 1 cm od skórki. Miąższ posiekać.Usmażyć
- Usmażyć mięso mielone na patelni.
- Pokrojoną w kostkę cebulkę zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
- Do cebulki dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Podsmażyć.
- Ser feta pokoroić w kostkę.
- Do pomidora i cebulki dodać ser feta, kukurydzę i usmażone mięso mielone.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
- Do połówek bakłażana dodać przygotowane nadzienie. Posypać startym serem.
- Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz