wtorek, 27 czerwca 2017

KURCZAK KUNG-PAO

Składniki:
  • 30 dag filetu z piersi kurczaka
  • 1 cukinia
  • 2 ząbek czosnku
  • imbir w proszku
  • 2 cebule
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • czarny pieprz
  • 2 czerwone papryki

Sposób wykonania:
  1. Filet pokroić w paski.Usmażyć.
  2. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz.
  3. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować.
  4. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę.
  5. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. 
  6. Pokrojoną wcześniej paprykę i cukinię dodać do cebulki. Smażyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz