sobota, 3 czerwca 2017

NADZIEWANA CUKINIA

Składniki:
  • 1 cukinia
  • 15 dag mięsa mielonego
  • 3 pieczarki
  • 1 pomidor
  •  mozzarella
  • 10 dag żółtego sera
  • 4 łyżki śmietany
  • sól
  • rozmaryn
  • papryka ostra
  • pieprz ziołowy
  • koperek


Sposób wykonania:
  1. Przekroić cukinię na pół, następnie wydrążyć łyżeczką miękki miąższ, zostawiając 1 cm od skórki. Miąższ posiekać.
  2. Usmażyć mięso mielone na patelni.
  3. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
  4. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz posiekany miąższ z cukinii. Następnie przełożyć do patelni z mięsem mielonym.
  5. Dodać 4 łyżki śmietany i przyprawy do smaku.
  6. Następnie dodać starty ser i mieszać aż do roztopienia. Część sera zostawić do zapieczenia w piekarniku.
  7. Do połówek cukinii dodać pokrojoną mozzarellę i przygotowane nadzienie. Posypać startym serem.
  8. Piec w piekarniku  w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz