wtorek, 13 czerwca 2017

ZAPIEKANKA Z PIECZARKAMI

Składniki:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • ser żółty w kawałku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • keczup
  • 2 bagietki
Sposób wykonania:
  1. Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki
  2. Cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  3. Ser ścieramy na tarce o grubych otworach.
  4. Bagietkę przekrawamy, smarujemy obficie farszem pieczarkowym, posypujemy startym serem.
  5. Układamy na blasze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni Celsjusza. Zapiekamy do momentu aż ser żółty się roztopi. Wyjmujemy z piekarnika.
  6. Podajemy polane keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz