poniedziałek, 31 października 2016

RACUCHY Z JABŁKAMI




Składniki:

  • 1/2 l mleka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 duże jabłka 
  • olej do smażenia 
  • cukier puder


Sposób wykonania:
  1. Jabłka obrać i pokroić w plasterki.
  2. Pozostałe składniki zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i łyżką wymieszać całość. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
  3. Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.
  4. Po wyjęciu na talerz obsypać racuchy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz