piątek, 11 listopada 2016

NALEŚNIKI Z WIEPRZOWINĄ I MOZZARELLĄ



Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 słoik salsy
  • 40 dkg wieprzowiny
  • 2 czerwone papryki
  • ser Mozzarella
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia


Sposób wykonania:
  1. Mięso umyć, włożyć do garnka razem z cebulą, czosnkiem, liściem laurowym. Zalać wodą, dodać sól i pieprz. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. 
  2. Ugotowane pokroić w kostkę.
  3. Paprykę umyć, obrać, pokroić w paski, przesmażyć na oleju aż zmięknie.
  4. Ser Mozzarella pokroić w grubą kostkę.
  5. Pomidorki przekroić na pół po długości.
  6. Ciasto naleśnikowe przygotować z mąki, wody, jaja,1 łyżki oleju, 3 łyżek salsy ze słoika, dokładnie wymieszać. Upiec naleśniki.
  7. Na naleśnik położyć trochę rukoli, mięso, paprykę, ser, pomidory. Polać salsą.
  8. Podawać na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz