Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 1 słoik salsy
- 40 dkg wieprzowiny
- 2 czerwone papryki
- ser Mozzarella
- rukola
- pomidorki koktajlowe
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
- Mięso umyć, włożyć do garnka razem z cebulą, czosnkiem, liściem laurowym. Zalać wodą, dodać sól i pieprz. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
- Ugotowane pokroić w kostkę.
- Paprykę umyć, obrać, pokroić w paski, przesmażyć na oleju aż zmięknie.
- Ser Mozzarella pokroić w grubą kostkę.
- Pomidorki przekroić na pół po długości.
- Ciasto naleśnikowe przygotować z mąki, wody, jaja,1 łyżki oleju, 3 łyżek salsy ze słoika, dokładnie wymieszać. Upiec naleśniki.
- Na naleśnik położyć trochę rukoli, mięso, paprykę, ser, pomidory. Polać salsą.
- Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz