Składniki:
- 450 g mieszanki warzywnej z marchwi, brokułów, kalafiora, groszku zielonego, fasoli
- 4 średnie ziemniaki
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 2-3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka koperku zielonego posiekanego
- sól
- pieprz
- vegeta
- 2,5 l wody
Sposób przygotowania:
- Wodę doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i mieszankę warzywną. Gotować aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.
- Przygotować zasmażkę: rozpuścić masło a następnie dodać mąkę, wymieszać i dodać łyżkę wazową wywaru z zupy i dalej mieszać, aby nie powstały grudki. Dodać do gotującej się zupy.
- Na koniec gotowania dodać do smaku przyprawy i śmietanę.
- Porcję zupy posypać koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz